Elcykel Til Damer

Viser 1–100 af 175 resultater

Elcykler er den nye trend

I dag ser vi flere og flere elcykler på vejene. Og det er ikke uden grund. Elcykler er en miljøvenlig og sund transportform, der samtidig giver dig en god træning. Men hvad er egentlig en elcykel, og hvorfor er de blevet så populære? I denne artikel vil vi forsøge at give dig et par svar på disse spørgsmål.

Hvad er en elcykel?

En elcykel er som navnet antyder en almindelig cykel, der har fået tilføjet en motor. Motoren fungerer ved hjælp af en batteripakke, der enten kan genoplades i stikkontakten eller via pedalerne, mens du cykler. Nogle modeller har desuden et gearsystem, så du kan vælge mellem forskellige hastigheder.

Der findes to typer elcykler: dem med pedalassistance og dem uden. Pedalassistente elcykler fungerer ved, at motoren kun aktiveres, når du træder i pedalerne – og jo hårdere du træder i, desto mere power kommer der fra motoren. På den måde skal du stadig selv lave lidt motion for at komme frem ad vejen. På de fleste pedalassistente elcykler kan man desuden vælge mellem tre forskellige indstillinger for motorens styrke: Eco (laveste styrke), Normal (mellemste styrke) og Turbo (højeste styrke). De fleste moderne elcykler har desuden også en indikator, der viser dig batteriets resterende ladning – så du altid har styr på, hvor langt du kan komme. 

I modsætning hertil fungerer elcykler uden pedalassistance ved, at motoren altid er tændt – også selvom du ikke træder i pedalerne. Du styrer blot motorens hastighed med et hjuldrejet ”gas-greb”, ligesom på motorcykler og scootere. Denne type elcykel er dog ikke lovlig i Danmark pga. farlighedsrisikoen ved at have alt for megen kraft til rådighed under faldende hastigheder. Derudover mister man på denne type elcykel ofte motivationen til at lave motion, da man jo ikke behøver at træde i pedalerne for at komme frem ad vejen – det gør motoren nemlig helt automatisk for dig. 

Hvorfor er elcykler blevet populære?

Der er mange grunde til, at folk i dag vælger at investere i en elcykel frem for fx en bil eller buskort til offentlig transport. For det første siger undersøgelser, at danskerne gerne vil have transportforme, der er mere miljøvenlige – og her slipper elcyklen billigere end biler og busser med forbrændingsmotorer. Dertil kommer, at det generelt set er sundere at cykle end fx at tage bussen eller bilen – især hvis man bor i byen og skal pendle til og fra arbejde hver dag. Endelig giver den øgede efterspørgsel efter elsykler producenterne bedre mulighed for hele tiden at udvikle nye teknologier og features til deres produkter – så der bliver hele tiden kommet nye spændende modeller på markedet!

Det vil sige

Elsykler er den nye trend – både herhjemme i Danmark men også i resten af verden! Flere undersøgelser viser nemlig, at danskerne generelt gerne vil have mere miljøvenlige transportformer – især noget de kan bruge til dagligd pendling som fx arbejde eller studie. Og netop dette behov opfylder en elsyklen perfekt! Med en elsyklen slipper man for biler med forbrændingsmotorer samtidig med, at man faktisk endda Motionerer lidt undervejs! Alt dette sammenlagt giver altså god mening af investere i en Elsyklen – især nu hvor markedet hele tiden udvikles sig med nye spændendeModeller!